OVER SHIFFT | JASPER VAN LUIJK | DOX

SHIFFT is het nieuwe dansgezelschap van choreograaf Jasper van Luijk. De kracht van het werk ligt in ontmoeting; tussen kunstenaars en publiek, tussen dans en andere kunstdisciplines en het krachtenveld dat zich daartussen afspeelt.

 

SHIFFT staat voor verandering en verschuiving, we veroorzaken het en forceren het soms ook. Kernwoorden: fysiek, toegankelijk, actueel, multimediaal. “We zijn een jonge club die met hedendaagse

thema’s laat zien wat er speelt in onze maatschappij, specifiek bij een nieuwe generatie. We tonen dat dans niet moeilijk hoeft te zijn en bieden meerdere ingangen. We zoeken contact met ons publiek omdat we geloven in kunst die communiceert en resoneert.

 

Door samen te werken met DOX treffen we deze doelgroep niet alleen in de zaal, maar ook op het

podium.” DOX is hét huis voor jong podiumtalent dat met een mix van disciplines, genres en culturen eigenwijs theater maakt. DOX draagt al jaren overtuigend bij aan talentontwikkeling in de Urban Arts en biedt daarbij expliciet ruimte aan jongeren met verschillende culturele achtergronden en aan jongeren die geen reguliere kunstvakopleiding hebben doorlopen.