each time we fall, a city rises

SPEELT IN SEIZOEN 2021-2022


In ‘Each Time We Fall, A City Rises’ (2019) zien wij een wereld die op losse schroeven lijkt te staan. In verschillende tableaus ontrafelt deze voorstelling ons verlangen om zekerheden te creëren, als buffer tegen alles wat niet te controleren valt. De ritmische taal van gelauwerd dichter Maria Barnas inspireerde choreograaf Pia Meuthen bij het ontwikkelen van ‘Each Time We Fall, A City Rises’.

 

Tegen een imposant decor – dat een grote schuine vlakte combineert met schuilplekken hoog in de lucht - vloeien dans, partner- en luchtacrobatiek in elkaar over. Struikelend, vallend en vliegend zoeken de performers naar houvast, ondergedompeld in de klankwereld van de componisten Strijbos & Van Rijswijk en Anthony Fiumara. De live uitgevoerde zang door Els Mondelaers ondersteunt, ontregelt en troost. Terwijl alles uit evenwicht dreigt te raken, openbaren zich nieuwe perspectieven.

 

Pia Meuthen: “Het leven verloopt niet lineair zoals een mooi opgebouwd verhaal met een logische ontwikkeling en een conclusie op het einde. Onze ervaring van de werkelijkheid is geen coherent geheel en zelfs onze eigenemoties en reacties voelen maar al te vaak ronduit tegenstrijdig. Ook al verlangen we naar overzichtelijkheid en maakbaarheid, we zullen ons moeten verhouden tot een wereld die complex en onvoorspelbaar is.”

“De ontdekking en verrassing van het jaar (...) een bijna perfecte combinatie van circus (aerial straps), hedendaagse dans en een zorgvuldig samengestelde soundtrack.”

Marc Celis

Concept en choreografie: Pia Meuthen

Dans, acrobatiek: Tarek Rammo, Francesco Barba, Nicolas van Corven,

Aimee Morales, Jefta Tanate

Zang: Els Mondelaers. Tekst: Maria Barnas e.a.

Compositie en muziek: Strijbos & Van Rijswijk, Anthony Fiumara

Toneelbeeld: Sammy van den Heuvel

Lichtontwerp: Bart Verzellenberg

Dans-, circustheater  |   Januari tot en met maart 2022   |    Midden-, grote zaal