BEUK! 4+

SEIZOEN 2023 - 2024


Sjef de Muis wordt dakloos als zijn thuis-boom zonder par- don wordt omgezaagd. Achtervolgd door een hongerige uil, vlucht Sjef weg van zijn gesloopte huis. In paniek vindt hij zijn toevlucht onder een huisje in het bos. Hier gaat hij nooit meer weg! Maar de bewoner van dit huis, Beuk de Houthakker, is hier niet blij mee. Dit is haar eigendom. Die muis moet weg, koste wat kost. Als ook Uil de uil om de hoek komt kijken, is de chaos compleet.

 

Beuk, Sjef en Uil raken steeds meer verstrikt in hun strijd om het bos. Maar van wie is dat bos nu eigenlijk echt?

 

Beuk! is een familievoorstelling van Kim van Zeben Theaterproducties voor iedereen vanaf 4 jaar. Geïnspireerd door groepen als Alex d’Electrique, Waardenberg en de Jong en Monthy Python wordt de voorstelling slapstick op hoog niveau, veel gooi- en smijtwerk, de dingen mógen kapot, alles mág vies worden. De makers willen een lans breken voor theater waarin er weer ruimte is voor imperfectie, als reactie op de vertrutting waarin kinderen voor van alles behoed moeten worden. Beuk! is een fysieke rollercoaster waarin het publiek wordt meegesleept in een cartoonachtige wereld, vol spectaculaire achtervolgingen, slapstick gevechten en komische valpartijen.

Het idee dat we als mens eigenaar zijn van de natuur en dat de natuur er is om ons te dienen – is een puur Westers idee. (...) Zolang we vinden dat de planeet van ons is, zal er geen duurzame toekomst zijn.

- Matthijs Scholten, filosoof en ecoloog

Concept en tekst: Kim van Zeben en Bram de Goeij

Regie: Bram de Goeij

Compositie: Simon de BoerSpel: Kim van Zeben en Rogier in ’t Hout

Toneelbeeld: Hester Jolink

Jeugdtheater   

|   februari t/m mei 2024

|   Vlakke vloer

             

de pers

“Een absurd mozaïek, een veelkleurig palet van vreemde verlangens en gewoontes. All that follows is ontroerend en banaal tegelijk.”

-Theaterkrant

 

“Van Berckel is een ontdekking”

- Volkskrant