Tech

SEIZOEN 2020-2021


In ‘TECH I: ALICE’ speelt Roos Eijmers de hyperintelligente huishoudrobot Alice, die het allemaal voor elkaar heeft: een fijn huis, een zorgzaam baasje en voldoende stroom. Maar niemand weet hoe ver Alice zich al heeft ontwikkeld: ze benadert het menselijke veel dichter dan is toegestaan.

Als dit bekend wordt, zal ze vernietigd worden, maar nog langer als gevangene repeterende handelingen blijven uitvoeren, is ook geen optie. Vandaag besluit Alice te vertrekken. Wat gebeurt er als robots zich willen emanciperen? Tijd om te luisteren naar hoe technologie over óns denkt.

 

‘TECH II: The Life and Death of a Sex Robot’ is een Engelstalige, muzikale performance van Lindertje Mans over de levensloop van seksrobot Robin. We volgen de levenscyclus van Robin: van de fabriek waar ze is gemaakt, naar het

eerste gebruik en eindigend met recycling. Samen met muzikant Roald van Oosten heeft Lindertje Mans een reeks popsongs gemaakt, die haar verhaal vertellen. Het prikkelende theatrale concert speelt zich af op het punt waar de oudste, meest menselijke verlangens voldoen aan de nieuwste technologische ontwikkelingen.

 

‘TECH III: Locke’ is een theaterbewerking van Stephen Knights meesterlijke film. Aan de vooravond van de grootste betonstorting uit zijn carrière krijgt een toegewijde vader, echtgenoot en bouwcoördinator een verontrustend telefoontje dat zijn hele leven op losse schroeven zet.

De man, gespeeld door Daan van Dijsseldonk, stapt in zijn auto met niets meer dan het besturingssysteem van zijn telefoon tot zijn beschikking. Een klein uur later stapt hij uit en is zijn hele leven veranderd.

 

Het is mogelijk alle delen van TECH op één avond te boeken of een of meerdere delen los te programmeren. TECH II is ook geschikt voor een Engelstalig publiek en/of

een festival-setting. 

Naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van Firma MES komen de makers met

een uniek project. De drie vaste acteurs maken en spelen elk een solo over de relatie tussen mens en technologie.

Concept: Firma MES

Regie: Thomas Schoots

Spel: Roos Eijmers, Lindertje Mans, Daan van Dijsseldonk

Tekst: Jibbe Willems (TECH I), Lindertje Mans (TECH II) en Stephen Knight, bewerking Casper Vandeputte (TECH III)

Compositie, muziek: Lindertje Mans en Roald van Oosten (TECH II)

de pers

Firma Mes is een van de best bewaarde geheimen van de Nederlandse theaterwereld. TECH laat zien waarom iedereen ze moet leren kennen.

– Volkskrant

 

…. een zinderende eenmansrobotopera. In mechanisch klinkende, maar toch zwoele liedjes (denk: Lana del Rey) zingt Mans als seksrobot Robin over intimiteit, eenzaamheid en moderne vervreemding. Alles in het Engels natuurlijk, de universele taal der robots.

– Volkskrant