invites 1

SPEELT IN SEIZOEN 2021-2022


 

De komende jaren zet Club Guy & Roni in de kleine zaal talent in de spotlights waarmee het gezelschap zich verwant voelt. Het dansgezelschap vraagt hen nieuw werk te maken dat in een double bill wordt gepresenteerd.

 

In de eerste editie staan choreografen Dunja Jocic en Kwame Asafo-Adjei centraal. In samenwerking met huisschrijver van het Noord Nederlands Toneel Rik van den Bos zoekt Dunja Jocic naar de essentie van wat onze identiteit bepaalt – is dat onze ziel, of juist ons lichaam? In een nabije toekomst krijgt een lichaam een nieuwe ziel geüpload. Zo ontstaat een strijd tussen dans en tekst en tussen wie er eigenaar is van het

nieuw ontstane wezen.

 

Dunja Jocic maakte lang deel uit van het ensemble van Club Guy & Roni, maar timmert inmiddels stevig zelf aan de weg als choreograaf en filmmaker. Inmiddels kreeg haar werk erkenning en ontving zij diverse onderscheidingen, o.a. de Prijs van de Nederlandse Dansdagen, BNG Bank Dansprijs en een nominatie voor de ‘Zwaan’ (meest indrukwekkende dansprestatie). Haar film ‘Bird’ won de Cinedans Audience Award.

 

De Britse choreograaf van Ghanese afkomst Kwame Asafo-Adjei combineert in zijn werk hedendaagse dans

en hip-hop, met een unieke bewegingstaal als resultaat. Asafo won in 2019 de XL Production Award van de RIDCC met zijn choreografie Family Honour -een sterk gestileerd gevecht van snelle armen en handen, die hij voor deze double bill herbewerkt. De jury was enthousiast over de filmische stijl en het sociale engagement van deze bijzondere jonge maker. 

“Er loopt in Nederland veel choreografie-talent rond met wie de Club zich verwant voelt. In Club Guy & Roni invites zet de Club twee van die makers in de schijnwerpers.”

Choreografie: Dunja Jocic en Kwame Asafo-Adjei

Dans    |    Medio november 2021 tot januari 2022    |    Kleine zaal